Tuesday, December 28, 2010

My lil baby...

Najmi or dia panggil diri dia sndiri Airil...
byk sungguh keletah dia...
dh 3 1/2 tahun dh anak mama ni kan??? kejap je... pejam celik, pejam celik... dh besar dh... kalau la tok abah dia masih ada lg, mesti tok abah la org yg paling rapat dgn najmi... sbb abah laa yg menjaga Najmi since he was born till the day abah passed away i.e. 1 yr 3 mths... In fact, Najmi mmg tidur dgn tok abah n tok mak dia... smpai aunty n uncle dia tnya, Najmi ni anak sape sbnrnye??? sbb mcm bkn anak mama je... Al-fatihah utk abah...

Najmi skrg ni asyik je tgk tv - cartoon... Playhouse Disney Channel tu... dia tak minat channel cartoon lain... Mama sejuk sikit hati, sbb dari channel ni laa dia pick-up some words... mcm - 'yes', 'no', 'what is this', 'pis' (please), counting from 1 - 10, etc... at least, dia bljr sikit... ni tak, mama ajar pn, dia buat dunno je... huhuhu...

Skrg ni, mama buat so called an agreement dgn najmi...
dia hanya blh tgk channel 613 smpai gelap (mlm) je... pastu, mama nye turn lak...
memula dulu, janji tnggal janji, sbb asal mama nk tukar je, dia akan nangis, then mintak susu (najmi mmg cmtu... klu mnangis ke, merajuk ke, msti dia mintak susu)...
but I guess, as time goes by, dia makin memahami... n dia makin faham agreement n negotiation tu... tp, selagi belum mlm, jgn harap laa dia nk bg kita tukar channel... nk off tv pn tak leh... panas je tv tu... huhuhu...

Ni some of his pix... nti mama upload lg...


my lil boy sleeping at his tok mak's place...


My lil baby... he will always be...


Tak habis2 dia dgn aeroplane dia...
smpai nk snap photo pn, dia dulukan plane tu...


Najmi tgh main bola...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...